19.9.2019 – Nu kör vi så det ryker eller…

Min resa, från anställd till att idag vara min egen, har sannerligen inte varit kantad av rosor. I det ögonblick jag lämnade min arbetsplats så fanns det ingen plats i mitt huvud för visioner och idéer. I den stunden var hela min kropp endast ett tomt skal och framtiden kändes svart. Nu var första prioritet att återhämta mej och få tillbaka tron på framtiden och tron på mej själv.

Och det är ju märkligt, det här som vi kallar för att ta ansvar. Vem bär ansvar för vad?

Jag kände hela tiden att hela bördan låg på mej, det var JAG som “valde” att gå och då är det JAG som bär hela ansvaret.

Men, hur hamnade jag här, i detta mörker? Vad hände? Vad kunde ha gjorts annorlunda? Och, framförallt, VEM var delaktig i min krasch…

De senaste åren har klart och tydligt lärt mej – tro inte för en sekund att det finns hjälp på vägen då du faller samman, åh nej. Inte ens i landet som är högsta vinsten på Lotto – Finland.

För det är DU som ska söka hjälp och även bekosta den. Det är DU som ska veta vart du vänder dej, vilka tidsgränser och deadlines som gäller och det är DU som inte gör rätt enligt myndigheterna. Sedan är det en helt annan sak att myndigheterna kan förvandla väntetider från 2 veckor till 2 månader och 2 månader till 6 månader. Vad spelar det för roll, det handlar ju bara om ett vrak till människa som inte längre “gör rätt för sej”.

“Var nu lite tacksam”! Ja, du, detta har jag haft förmånen att få höra från sk. medmänniskor då golvet har rämnat för mej och jag förtvivlat famlat efter ett grepp och efter lite stöd.

Jag kommer stegvis, att i min blogg berätta om min resa tillbaka till ett värdigt liv. Jag kommer att berätta och avslöja det mest mörka under denna resa.

Och jag kommer även, mest för min egen skull, att lyfta fram det ljusa och vackra i livet som igen fått ta plats i mitt liv. Hoppeligen kan jag hjälpa någon annan med att vara så ärlig och sann som jag i stunden orkar.

Tack Sune, för att du var min bror. Idag är det 23 år sedan du lämnade oss.

Var snälla med varandra!

Sanna

Share on facebook
Dela
Share on twitter
Twittra

Fler inlägg

© 2019 ALL RIGHTS RESERVED​​ | Site by Blissmo