Hösten sänker sitt mörker

Tänk, så långt vi har hunnit på året. Vi är redan i mitten av oktober och för många befinner vi oss som bäst i den absolut mörkaste tiden på året.

Hösten medför så många blandade känslor – på många sätt är det en nystart efter att under sommaren samlat krafter. Samtidigt blir dagarna kortare och mörkret tar sitt grepp om oss.

I den stunden, under min arbetskarriär som jag på riktigt kände, att detta kan jag inte fixa på egen hand, då kändes det just precis så här – mörkret tog över – från en dag till en annan.

Då golvet som du står på och som du själv tror är stabilt och pålitligt, går sönder under dina fötter, då famlar du bokstavligen i mörker. Att i den stunden greppa tag i något så att du inte fullständigt går under, det är inte lätt. Känslan, att alla dina famlande grepp ständigt slås av och allting sakta glider dej ur händerna – där har jag befunnit mej.

Jag minns tydligt stunden, då jag i min förtvivlan och ensamhet, ändå begrep att nu måste jag kontakta någon, få prata med någon, för så här illa har mitt liv aldrig känts tidigare.

Jag minns så tydligt då min bror Sune dog. Den förtvivlan och vanmakt jag kände, och den bottenlösa sorgen. Känslan, att detta inte kan vara sant och att det är en ond dröm som jag kommer att vakna upp ifrån.

Känslan, att varje dag vakna upp, tillbaka till det svartaste av mörker, och genast, på några sekunder befinna sej i verkligheten och allt det tunga. Hur jag då önskade att jag aldrig ska vara tvungen att känna den fruktansvärda sorg och förtvivlan, någonsin igen. Att nu, nu får det ju då vara nog. Livet och ljuset måste ju få vinna.

Men, hur fel kunde jag ha.

Tunga händelser färgar allas liv. Då jag, plötsligt, åter befann mej i en bottenlös skräck och sorg – i känslan att detta kan ju inte vara sant. Det går knappt att klä i ord.

Hur i hela världen ska jag orka igen – ta mej tillbaka till livet.

Och det är här och nu en ny resa tar sin början – för snart fyra år sedan.

Och ännu är jag vid liv…

Var snälla med varandra!

Kram Sanna

 

 

 

 

 

 

Share on facebook
Dela
Share on twitter
Twittra

Fler inlägg

© 2019 ALL RIGHTS RESERVED​​ | Site by Blissmo