VÄNSKAP

Jag har precis haft en vän på besök. En väldigt kär och viktig vän. En vän som vet vilken min favoritfärg är. En vän som vet att jag älskar blommor.

En vän som fanns där när jag föll. Som fångade upp mej och visade mej den nya riktningen. Som förstod och var empatisk i en stund då mörkret låg tungt över mej.

För det är nog så rätt som man säger – i nöden prövas vännen!

Det är så enkelt i livet då det mesta i din vardag snurrar på normalt, med normala vardagsbekymmer och alldaglig glädje och sorg. Det är en så annorlunda form som du då fungerar utifrån och det förstår du inte då, i den vardagliga stunden.

Livet är ljust och glädjefyllt, du klarar av att se det vackra runt om dej och kanske, till om med, uppskatta det.

Men i den stunden när livet rasar, då blir det svart. Då hjälper det inte att hemmet finns där – som förut, solen lyser från en blå himmel – som förut, dina nära och kära kretsar runt dej – som förut. Du är tvärtom förundrad och chockad att allting fortsätter som förut – och ändå är ingenting sig likt längre.

Det är sådana stunder som även ilskan kommer över dej. Ilskan att många medmänniskor fungerar som tidigare, äter och sover, som om ingenting hade hänt.

Det är då du behöver dina kära.

Det är även i dessa stunder som du på riktigt kan se vilka i din omgivning som på riktigt vill dej väl och inte enbart snurrat runt dej då livet har rullat på i gamla, djupa spår. Här sållas mången bort – med rätta.

Vänskapen får en helt annan innebörd och med facit i hand (och med några års perspektiv…) så kan du till och med känna tacksamhet för att du fått upp ögonen.

För hur livet än beter sej mot dej och vilka överraskningar det än må bjuda på – när krisen landar i din vardag – då behöver du vännerna som lyfter dej ur träsket.

Jag har den stora förmånen att jag har goda vänner i mitt liv. Vänner som regelbundet hör av sej och ser till mitt bästa och, genuint, vill mej väl.

Och jag vet precis vilka ni är.

Underskatta aldrig vikten av riktigt goda och äkta vänner – vårda dem ömt.

För det gör jag.

Share on facebook
Dela
Share on twitter
Twittra

Fler inlägg

© 2019 ALL RIGHTS RESERVED​​ | Site by Blissmo